Lente Reinigings-retreat 2021

Reiniging en vitalisering-retreat in Zeeland voorjaar 2020
Vrijdag 26 maart 10.00 u. t/m 29 maart 18.30 u. 
Aankomst op donderdag avond 26 is mogelijk v.a. 20.15 u.

Sinds negen jaar organiseren Marianne Haslinghuis en Uma Ina de Bruyn deze unieke reiniging-retreat. We hebben hierbij onze uitgebreide ervaringen met de Chinese voedingsleer en taoïstische ontgiftings oefeningen en behandel technieken en groepswerk samen gebracht. Voor 2021 zal de adem als ontgifting, vitalisering en activering van onze subtiele energie kanalen een belangrijk onderdeel vormen. Dit activeert lichtlichaam en helpt ons fysieke lichaam in trilling te verhogen.

Vitaliseren, reinigen, ontspannen, welbehagen en genieten van de natuur en buitenlucht, dragen bij aan je Gezondheid.
Deze weldadige retreat werkt heel efficiënt bij het doorbreken van je eetpatronen, ontgiften en versterken van je gezondheid. Zonder honger en schaarste stress met 3 gebalanceerde maaltijden per dag, herstelt het natuurlijke evenwicht en lichaamsgewicht. Bovenal brengt deze retreat ontspanning voor lichaam geest en ons verteringssysteem. Iedere dag staat een orgaan centraal met betrekking tot voeding, behandeling en programma. Adem-coherentie voorafgaand aan de maaltijd en bewust kauwen draagt bij aan vertering en innerlijk gevoed voelen. We eten in stilte en we verbinden optimaal met de heerlijke voeding. In de avond is er een body treatment; zoals massage, nier gemberpakking, magnesium voetbad, helende klanken en meditatie. Dit zorgt ervoor dat we diep ontspannen de nacht in gaan.

Uitgangspunten:
- Taoïstische beoefening afgestemd op het orgaan/element van de dag
- Ontbijt - Adem/Coherentie oefening; drie maal per dag wordt er een afgestemde maaltijd genuttigd. Deze gebruiken we in bewuste aandacht.
- Optioneel kook/voedingles
- Hoofdmaaltijd
- Rustpauze na het middagmaal met leverpakking
- Wandeling in afstemming op de natuurkrachten bij bos of strand
- Maaltijdsoep
- Behandeling in afstemming op het thema van de dag
- Taoïstische helende klankmeditatie

Totale opzet van dit reinigings-programma;

De reinigingsdagen omvatten een groter geheel dan de vier dagen in Zeeland. Vier weken van te voren ontvang je richtlijnen om je goed voor te bereiden. Bij vertrek krijg je advies voor de opbouw van je eetprogramma, inclusief de receptuur van de reinigingsdagen.
De afronding is een integratiedag van het aarde element, op je eigen plek.
Het aarde element vormt een integratie van het geheel en geeft een basis opbouw van je voeding. Hiervoor krijg je een eenvoudig recept mee in afstemming op maag, milt en alvleesklier. Houd deze dag nog vrij en zorg voor lichaamsbeweging en voldoende rust. Door de integratiedag op je eigen plek thuis te laten plaatsvinden maak je ruimte om je eigen voedingsplan te maken, boodschappen te doen en evt. om te koken.

Kosten
De prijs van de workshop is € 385,-  
Overnachtingen zijn € 22,50 per nacht op een 2-persoons kamer, met eigen douche en toilet. We houden rekening met een kleinere groep en een indeling op 1 persoons-slaapkamer. Je kunt ook zelf voor een overnachting elders zorgen. De aanmelding gaat op volgorde van binnen komst en gaan op dit moment uit 6e personen met 2 deelnemers op de wachtlijst, afhankelijk van het groepsbeleid van dat moment.

 

Accomodatie
Kookboerderij Krommehoeke-Biggekerke. De kookboerderij is een landelijk gelegen en sfeervolle locatie met een grote kookkeuken. Adres: De Kookboerderij, Krommehoeke 1 Biggekerke. website: www.kookboerderijkrommenhoeke.nl

Begeleiding
Marianne Haslinghuis: Ik vind het heerlijk mijn kennis en ervaring op voedingsgebied uit te dragen vanuit 25 jaar ervaring met natuurvoeding kooklessen. De versproducten komen grotendeels uit mijn eigen perma cultuur tuin en ook de wildpluk-voeding heeft mijn grote interesse.
Tijdens het bereiden van onze middagmaaltijd geef ik veel informatie over de gebruikte voedingsmiddelen in relatie tot onze organen. Er is ruimte voor vragen en ik nodig je uit je te laten 'voeden' en inspireren.

Una Ina de Bruyn: Steeds weer ben ik weer geinspireerd om een ondersteunend programma te creëren wat ons ondersteund in het opschonen op vele nivo's. In deze tijd is het ondersteunen van het lichaam bij de huidige belasting en transformatie-processen een mooie uitdaging om een programma te creëren waarbij het lichaam wordt ondersteund in de optimale trillingsverhoging. Reinging en vitaliseren op vele lagen dus met een blijvend effect. De manier waarop we de voeding tot ons nemen blijkt een belangrijke sleutel te zijn voor de vertering.  Sinds 15 jaar heb ik vele Taoïstische vormingen gevolgd, en ruime ervaring in groepswerk. Voor een indruk van mijn activiteiten en behandelpraktijk: kijk verder op deze website

Aanmelding:
Uma Ina de Bruyn info@sterrenvuur of 06 16965601
Voor inhoudelijke voedingsvragen: marianne.haslinghuis@gmail.com  06 40110806
Na aanmelding ontvang je een inschrijfformulier. Drie weken van te voren ontvangen jullie de richtlijnen en carpoolmogelijkheden.