Lente Reinigings-retreat 2020

Reiniging en vitalisering-retreat in Zeeland voorjaar 2020
Vrijdag 3 april v.a. 10.00 u. t/m maandag 6 april -17.30 u. 2020 . Aankomst op donderdag avond 2 april is mogelijk v.a. 20.15 u.
Deze retreat werkt heel efficiënt bij het doorbreken van je eetpatronen, ontgiften en versterken van je gezondheid. Zonder hongeren met 3 gebalanceerde maaltijden per dag, herstelt het natuurlijke evenwicht en lichaamsgewicht. Bovenal brengt deze retreat ontspanning voor lichaam geest en ons verteringssysteem. Iedere dag staat een orgaan centraal met betrekking tot voeding, behandeling en programma.

Programma
- Een gefundeerde reiniging met voeding en kruiden volgens de medicinale Chinese leer.
- Alle activiteiten zijn gericht op ontgiften en ontspanning
- Adem-coherentie voorafgaand aan de maaltijd en bewust kauwen als sleutel naar innerlijk gevoed voelen. We eten in stilte en we verbinden optimaal met de heerlijke voeding.
- Voedingsles; voor wie wil geeft Marianne tijdens de bereiding van de middagmaaltijd, veel informatie over de medicinale voedingsmiddelen die worden gebruikt voor het versterken of ontgiften van organen en lichaam. Hierbij worden veel mogelijkheden aangereikt die je gemakkelijk thuis zou kunnen invoegen in je voedingspatroon.
- Body treatment; zoals massage, nier gemberpakking, magnesium voetbad, helende klanken en meditatie. Dit zorgt ervoor dat we diep ontspannen de nacht in gaan.

Optioneel kan er een Massage -Cup behandeling worden geboekt, wat het afvoeren van de afvalstoffen en doorbloeding van de organen stimuleert. Een heel effectieve en ontspannende methodiek.

Begeleiding;

Marianne Haslinghuis en Uma Ina de Bruyn hebben in deze unieke reinigingsretreat hun uitgebreide ervaringen met de Chinese voedingsleer en taoïstische ontgiftings oefeningen en behandel technieken, samen gebracht.

Uitgangspunten:
- Taoïstische beoefening afgestemd op het orgaan/element van de dag
- Ontbijt - Adem/Coherentie oefening; drie maal per dag wordt er een afgestemde maaltijd genuttigd. Deze gebruiken we in bewuste aandacht.
- Optioneel kook/voedingles
- Hoofdmaaltijd
- Rustpauze na het middagmaal met leverpakking
- Wandeling in afstemming op de natuurkrachten bij bos of strand
- Maaltijdsoep
- Behandeling in afstemming op het thema van de dag
- Taoïstische helende klankmeditatie

De reinigingsdagen omvatten een groter geheel dan de vier dagen in Zeeland. Vier weken van te voren ontvang je richtlijnen om je goed voor te bereiden. Bij vertrek krijg je advies voor de opbouw van je eetprogramma, inclusief de receptuur van de reinigingsdagen.
De afronding is een integratiedag van het aarde element, op je eigen plek.
Het aarde element vormt een integratie van het geheel en geeft een basis opbouw van je voeding. Hiervoor krijg je een eenvoudig recept mee in afstemming op maag, milt en alvleesklier. Houd deze dag nog vrij en zorg voor lichaamsbeweging en voldoende rust. Door de integratiedag op je eigen plek thuis te laten plaatsvinden maak je ruimte om je eigen voedingsplan te maken, boodschappen te doen en evt. om te koken.

Kosten
De prijs van de workshop is € 385,-  Vroegboekprijs tot 31 december 2019 is € 355,- De groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers.
Overnachtingen zijn € 22,50 per nacht op een 2-persoons kamer, met eigen douche en toilet.

Accomodatie
Kookboerderij Krommehoeke-Biggekerke. De kookboerderij is een landelijk gelegen en sfeervolle locatie met een grote kookkeuken. Adres: De Kookboerderij, Krommehoeke 1 Biggekerke. website: www.kookboerderijkrommenhoeke.nl

Begeleiding
Marianne Haslinghuis: Ik vind het heerlijk mijn kennis en ervaring op voedingsgebied uit te dragen vanuit 20 jaar ervaring met natuurvoeding kooklessen. De versproducten komen grotendeels uit mijn eigen perma cultuur tuin. 
Tijdens het bereiden van onze middagmaaltijd geef ik veel informatie over de gebruikte voedingsmiddelen in relatie tot onze organen. Er is ruimte voor vragen en ik nodig je uit je te laten 'voeden' en inspireren. 

Una Ina de Bruyn: Steeds weer ben ik verrast door de werkzaamheid van deze methode welke zich ook nog steeds blijft verdiepen. In deze tijd blijkt het fysieke opschonen ook veel ruimte te maken voor ons ziele-potentieel wat samen wil vloeien met ons lichaam. Reinging en vitalisren op vele lagen dus met een blijvend effect. De manier waarop we de voeding tot ons nemen blijkt een belangrijke sleutel te zijn in ons verteringsproces. Ook voor mezelf geeft het elke keer een impuls in de opbouw van m’n voedingspatroon en lichaamsbewustzijn. Sinds 15 jaar heb ik vele Taoïstische vormingen gevolgd, en ruime ervaring in groepswerk. Voor een indruk van mijn activiteiten en behandelpraktijk: kijk verder op deze website

Aanmelding:
Uma Ina de Bruyn info@sterrenvuur of 06 16965601
Voor inhoudelijke voedingsvragen: marianne.haslinghuis@gmail.com  06 40110806
Na aanmelding ontvang je een inschrijfformulier. Drie weken van te voren ontvangen jullie de richtlijnen en carpoolmogelijkheden.